Hvordan reduserer jeg rynker under øynene?

Rynker under øynene er en naturlig del av aldringsprosessen. Men det finnes heldigvis ett og annet triks for å redusere disse rynkene.

Når vi blir eldre mister huden evnen til å fornye seg og huden under øynene er spesielt utsatt, fordi den er ekstra tynn. Derfor får man rynker mye raskere på disse ømtålige områdene. 

Årsaken til rynker under øynene

Den vanligste årsaken til fine linjer og rynker rundt øynene er ganske enkelt aldring. 

Men det finnes ulike typer rynker alt etter hvordan de oppstår:

  • Dynamiske rynker: Over tid kan sammentrekninger av muskler under huden forårsake dynamiske rynker. Disse har en tendens til å dukke opp når musklene er i bruk, som for eksempel når du smiler. De utvikler seg gjerne mellom øyenbrynene og i pannen.
  • Kråkeføtter: Dette er rynker inntil øynene dine, de er også et eksempel på dynamiske rynker. 
  • Statiske rynker: Hudskader forårsaker statiske rynker, disse forblir synlige også når ansiktsmuskulaturen er i ro. Over tid kan dynamiske rynker bli statiske rynker. Eksponering fra sol, røyking og dårlig ernæring kan alle bidra til statiske rynker. 
  • Rynkefold: Dette er de aldersrelaterte type rynkene som får huden til å miste fylde og fasthet. Den utvikler seg vanligvis mellom nese og munn, men den kan også forekomme under øynene. 

Det er flere ting som kan fremme aldringstegnene under øynene:

UV-stråling

Skadelige UV-stråler bryter ned kollagenet i huden din. Kollagen fungerer som et stillas som binder huden din sammen, og er nøkkelen til at ansiktsformen holder seg over tid.

UV-stråler kan komme fra soleksponering eller solarium. 

Ubeskyttet eksponering for UV-stråler fører til tidligere aldring av huden og utvikling av rynker.

Røyking

Rent bortsett fra alder er røyking den viktigste årsaken til rynker hos kvinner og menn. 

Røyking utsetter huden for oksidativt stress og skader kollagen og elastin. 

Dessuten snevrer røyking inn blodkarene i ansiktet, hindrer sirkulasjon i blodårene og tapper huden for vitamin A. 

Ansiktsuttrykk og bevegelser  

Ansiktsuttrykk, som det å smile og rynke pannen, kan føre til at det utvikles fine linjer i ansiktet. 

Også søvnvanene kan gi fine linjer hvis ansiktsmusklene blir presset opp mot en pute hver natt. 

Forskning viser at det å sove med ansiktet mot puten kan forårsake linjer under øynene. 

Bli kvitt linjer og rynker under øynene 

Det er flere ting du kan gjøre for å redusere linjer og rynker under øynene:

  • Enkelte hudkremer og serum lover å redusere synligheten av linjer. 
  • Prøv ansiktsøvelser som kan hjelpe med å stramme huden, slik som ansiktsyoga
  • Ta tak i allergier: allergier kan gi rennende øyne og få huden til å føles tørr. Behandle allergiene dine, også for hudens del. 
  • Eksfolier forsiktig: Du kan forsøke å forsiktig eksfoliere tørr hud under øynene for å stimulere ny cellevekst. Men husk å bruke produkter som er laget for dette området. 
  • Fukt med øyekrem: Mangel på fukt kan gjøre linjene under øynene mer synlig. Du bør gå for en fuktighetskrem som er rik på ingredienser som fremmer sirkulasjon og ny cellevekst, slik som for eksempel hyaluronsyre. Serum kan også bidra til å kjøle og redusere fine linjer
  • Et sunt kosthold: Enkelte forskere mener det er en klar sammenheng mellom et sunt kosthold og en fast og fin, ung hud. Pass på å få i deg rikelig med vitamin C, da dette er viktig for å opprettholde normal kollagendannelse.

Det finnes mange anti-aldringskremer og serum på markedet. Men det er vel verdt å merke seg at mange av dem i beste fall kun har beskjeden effekt på rynkene. Noen velger kosmetiske inngrep, men dette kan gi store bivirkninger. 

Det beste du kan gjøre for å redusere rynker under øynene, er å unngå eksponering fra solen, stumpe røyken, fukte huden hver dag og ha et godt og sunt kosthold. 

Snakk med en hudspesialist

Det er ingenting galt med rynker og linjer under øynene. Men kanskje har du forsøkt både ulike hudpleieprodukter og i tillegg passet på å beskytte deg mot UV-stråler, uten at dette har hjulpet. 

Hvis du synes rynkene har blitt veldig sjenerende, kan det være en ide å snakke med en hudspesialist som kan hjelpe deg videre. 

Effektiv forebygging innenfra 

Det er viktig å spise et kosthold rikt på vitaminer som er bra for huden, slik som B-vitaminer og vitamin C. Dessuten bør du passe på å få i deg kollagen da hele 75% av huden består av kollagen. Hyaluronsyre hjelper også huden med å binde fukt til huden. 

GreatSkin er et produkt som inneholder 1000 mg kollagen, i tillegg til vitamin C som bidrar til normal kollagendannelse, som har betydning for hudens normale funksjon. Kosttilskuddet inneholder også 10 mg hyaluronsyre, som har den viktige oppgaven å binde vann til kollagen og å gi huden fukt. De to skjønnhetsvitaminene biotin (B7) og riboflavin (B3) bidrar til å opprettholde normal hud.

Prøv 

GREAT

SKIN 

i 60 dager

Skriv inn ditt telefonnummer

Du blir sendt videre til et bestillingsskjema forhåndsutfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer, der du leser mer om abonnementet og vilkår (1. forsendelse kr 199,- for 2mnd, deretter 796,- hver 4. mnd) Du bestiller ingenting enda.