Slik fikser du slapp hud på halsen

Fra slutten av 30-årene og begynnelsen av 40-årene opplever dessverre mange av oss at huden under haken blir slappere; vi får løs hud på halsen og tilstanden kalles gjerne også for kalkunhals. Men det er håp i hengende snøre.

Mens ansiktet får behørig oppmerksomhet med rens og masse fukt i form av diverse kremer og serum, har vi lett for å glemme halsen. Resultatet er at huden under haken med årene begynner å falle og det blir også mer vanlig å se alderstegn i form av rynker.

Dette oppleves for mange skjemmende, selv om det er en helt naturlig prosess som følge av at nakkemuskulaturen begynner å svekkes. Hudens elastisitet forsvinner og vi mister evnen til både å strekke og stramme hals.

Og med ett er tyngdekraften blitt et faktum.

Så hva kan du gjøre? Det finnes jo mer ekstreme metoder som kirurgi, men i denne artikkelen ser vi på effektive metoder som ikke krever at du går så drastisk til verks.

Slapp hud under haken

Ofte skiller vi mellom “kreppepapirhud” og kalkunhals. Mens den kreppede huden under haken kan minne om den krøllete og grove huden som vi finner på albuene, så er kalkunhals noe ganske annet. Den kjennetegnes ved en svekket muskulatur og elastisitet i nakken. 

Resultatet er løs, dinglende hud, og ofte ser man rynkefolder som ligner på kalkunhalsen.

I denne artikkelen skal vi vise deg hvordan du kan forebygge kalkunhals og kanskje til og med få tilbake den glatte huden du hadde før. 

Begge disse variantene av slapp hud under haken blir vanlig etter hvert som vi eldes. Men la oss først se på årsakene til at huden blir slapp.

Hvorfor blir huden slapp?

Det er flere faktorer som spiller inn og påvirker den slappe huden under haken:

 • Hudens elastisitet
 • Muskeltetthet
 • Fettfordeling

Vi ser på hver av disse faktorene for å forstå bedre hva vi kan gjøre for å unngå nettopp den slappe huden.

hudens elastisitet
Hva kan du gjøre for å beholde den myke og stramme huden?

Hudens elastisitet

Når vi eldes mister kroppen dens naturlige evne til å reparere og fornye seg. Dette gjelder også for huden vår. Det aller første som skjer er at huden begynner å miste kollagen. Kollagen er det proteinet som vi finner i hudens midtre hudlag (dermis), og som gir struktur og støtter hudvevet. 

Men fra og med 30-årsalderen begynner kollagenproduksjonen å avta. Det kollagenet som er igjen i huden da er også mer utsatt for nedbryting – ofte fordi vi ikke får i oss riktige vitaminer og mineraler, som følge av skadelige UV-stråler og ikke minst frie radikaler som bygger seg opp i huden vår. 

Denne nedbrytningen av kollagen fører til at vi mister den ungdommelige elastisiteten vi en gang hadde. 

Muskeltetthet

Musklene som sitter i nakken din har også innvirkning på huden under halsen. 

Når denne muskulaturen svekkes, klarer den ikke lenger å holde oppe huden som den er festet til. Det betyr at huden ikke trekkes tilbake på plass like lett som før. Du kjenner kanskje ikke at musklene er svakere, men resultatet ser du som slapp hud. 

Fettfordeling

Fra naturens side har noen av oss mer fett under haken og langs nakken. Dette overflødige fettet kan gjøre at huden din begynner å strekke seg og vi får den karakteristiske kalkunhalsen. Men med sunt kosthold, trening og rolig vektnedgang, kan man fint klare å redusere dette fettoverskuddet og stramme opp huden i nakken igjen.  

Øvelser for å stramme opp halsen

Da vet vi litt mer om hva som forårsaker den løse huden under haken. Så da er det på tide å se på noen effektive løsninger for løs hud under haken! 

Her er tre vanlige metoder som har effekt:

 • Trening
 • Rens og serum
 • Sunne livsstilvaner

Ved hjelp av trening kan du styrke den underliggende muskulaturen i nakken din. Med rett rens, serum og kosttilskudd gir du huden masse fukt og bidrar til å forynge overflatehuden i nakken. Sunne livsstilsvaner gir ungdommelig og strålende hud. 

Behandling mot kalkunhals 

Her er noen øvelser du kan prøve:

1. Pannetrykk

 • Legg en hånd mot pannen
 • Skyv hodet mot hånden uten å la hodet bevege seg fremover
 • Hold denne posisjonen i 10 sekunder
 • Hold deretter begge hendene bak hodet, skyv bakover med nakken og hold i 10 sekunder 

2. Sitt med rett rygg

 • Løft hodet bakover slik at haken peker mot taket
 • Hold leppene lukket og gjør en tyggebevegelse med munnen
 • Gjenta 20 ganger
hvorfor blir huden slapp
Det finnes flere gode øvelser for å forebygge løs hud på halsen.

3. Kyss

 • Sitt med rett rygg
 • Løft hodet slik at haken peker mot taket med leppene lukket
 • Press munnen fram som om du gir et kyss
 • Gjenta 20 ganger

4. Halsløft

 • Ligg på sengen med hodet hengende over sengekanten
 • Løft hodet forsiktig og sakte opp så høyt du kan, ved hjelp av nakkemuskulaturen
 • Gjenta fem ganger
 • Men stopp hvis du opplever ubehag i nakken

Ansiktskremer og kosttilskudd

Ideelt bør du gå for et antirynkeprodukt som både eksfolierer, øker produksjon av bindevev, gir fukt og fyller ut linjer og rynker. 

Dessuten finnes det kosttilskudd som GreatSkin som inneholder store mengder kollagen i tillegg til 10 mg hyaluronsyre 1. Kollagen fungerer som bindevev for huden din, mens hyaluronsyre er selve nøkkelen til hydrert hud. 

Dette produktet inneholder også vitamin C som er så viktig for normal kollagendannelse.

Sunne livsstilsvaner

Ikke minst er det viktig å gjøre noen grep når det kommer til livsstil for å holde huden under halsen stram og fin. 

1. Vær aktiv

Regelmessig trening gjør underverker for huden din. Trening øker blodsirkulasjonen, noe som sikrer at hudceller får alle de næringsstoffene de trenger for å holde seg sunne og friske. Dessuten viser studier at trening reduserer stress, noe som i seg selv gir mer ungdommelig hud. 

2. Sov deg penere

Dette er kanskje den letteste måten å holde huden fin på. Prøv å få minst seks timer søvn hver natt, men aller helst bør du sikte deg inn på sju eller åtte timer hver natt. 

Det som skjer når du sover er at kroppen og huden får tid til å fornye seg. Vi sier at den “regenererer” seg, kroppen kan konsentrere seg om fysiske prosesser slik som celledeling – også i huden. 

Nettopp derfor er det også så viktig at du tar deg tid på kvelden til å rense huden. Ikke minst å gi huden produkter som er beregnet for natten, slik at huden får noe å jobbe med.

3. Spis sunt 

Spiser du sunt forhindrer du at overflødig fett setter seg på halsen og forårsaker kalkunhals. Mange vitaminer og mineraler fungerer også som antioksidant, og fjerner giftstoffer og frie radikaler fra kroppen din. 

Enkelte matvarer har dessuten betennelsesdempende egenskaper og kan forbedre blodsirkulasjonen, som i sin tur virker positivt mot slapp hud under halsen.

4. Vær forsiktig med sol

Husk at UV-stråler har den egenskapen at de bryter ned kollagen og elastin, som er viktig for en sunn og ungdommelig hud. 

Bruk en god solkrem hver morgen før du forlater huset, og reduser tiden du bruker i direkte sollys. 

Gi huden masse fuktighet
Se gjerne etter et produkt som inneholder hyaluronsyre. Det gir masse fukt!

5. Drikk masse vann

Få i deg nok væske. Spesielt viktig er dette for huden din. Prøv å få i deg åtte glass vann hver dag, da gir du hudcellene masse fuktighet og det er bra for å forebygge kalkunhals. 

6. Stump røyken

Kanskje det aller viktigste tipset vi kan gi deg om du ikke har gjort det allerede. Røyking har utelukkende negativ innvirkning på huden din, den skader huden og gjør at du får tidligere rynker – og det er absolutt ikke bra hvis du vil forhindre slapp hud på halsen.

Nå har du lært både hva som forårsaker kalkunhals, men også fått noen teknikker og hjelp til hvordan du kan forebygge løs hud. I tillegg er det mulig å jukse litt med kosttilskudd som Greatskin

GreatSkin inneholder hele 1000 mg kollagen, i tillegg til vitamin C som bidrar til normal kollagendannelse, som har betydning for hudens normale funksjon. Kosttilskuddet inneholder også 10 mg hyaluronsyre, som har den viktige oppgaven å binde vann til kollagen og å gi huden masse fukt. De to skjønnhetsvitaminene biotin (B7) og riboflavin (B3) bidrar til å opprettholde normal hud.

Prøv 

GREAT

SKIN 

i 60 dager

Skriv inn ditt telefonnummer

Du blir sendt videre til et bestillingsskjema forhåndsutfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer, der du leser mer om abonnementet og vilkår (1. forsendelse kr 199,- for 2mnd, deretter 796,- hver 4. mnd) Du bestiller ingenting enda.