Kollagenpulver, piller eller tabletter?

Du har bestemt deg for å prøve kollagen for huden din. Men du er kanskje usikker på hvilken form du skal velge? Her får du forskjellen på kollagen i pulver- og pilleform.

Alle typene har nemlig sine fordeler og ulemper som du bør tenke på. 

Hvordan virker kollagen?

Kollagen fungerer som et stillas for å binde sammen hud, bein, muskler, sener og leddbånd i kroppen vår. 

Faktisk utgjør kollagen så mye som 80 prosent av huden vår, og jobber sammen med elastin for å holde huden elastisk. 

Men etter hvert som vi eldes, begynner kroppen å redusere kollagenproduksjonen. Fra og med 20-årene begynner vi å miste omtrent 1 prosent kollagen hvert eneste år. 

Dette fører blant annet til tørrere hud. 

Soleksponering, sigarettrøyk og forurensning kan akselerere kollagennedbrytningen. 

Slik fungerer kollagentilskudd

Kollagen i sin rene form er ikke akkurat lett å spise eller fordøye for mennesker. Det må først gjennom en prosess som kalles hydrolysering, hvor det brytes ned til mindre og mer fordøyelige biter. 

Sluttproduktet kalles hydrolysert kollagen, og har form som det hvite pulveret du finner i pulverisert kollagentilskudd. 

Det du bør være obs på er mengden kollagen i tilskuddet du ønsker å ta. 

Kollagenpiller: Samme dose hver gang

Den største fordelen med kollagenpiller, er kanskje selve formen. Du behøver ikke å veie, røre eller måle opp. Det er med andre ord en veldig praktisk løsning. 

Du kan være helt trygg på at du får i deg riktig og lik mengde kollagen hver dag.

Men dosen er altså allerede gitt. Det kan derfor være at du må ta flere kapsler for å få den styrken du ønsker. Noen synes også det kan være vanskelig å svelge piller. 

En bonus med kollagenpiller er også at kapselen vanligvis er laget at gelatin, noe som er et ekstra pluss som kosttilskudd. 

Kollagenpulver: Bestem mengde selv

Fordelen med kollagenpulver, er at du står fritt til å måle opp mengden selv, og kan røre pulveret ut i alt fra kaffe til smoothies. 

Men kanskje syns du det er vanskelig å vite om du får i deg rett mengde kollagen når du skal veie opp selv.

Hvis du vil prøve ferdig porsjonert kaffe med kollagen, kan BeautyBeans være et godt alternativ for deg: Kaffen er nemlig ferdig tilsatt kollagen og har en deilig smak av fyldig robustakaffe!

Pass på når du velger pulver at du går for en variant som er uten smak.

Piller er enklest

Kollagenpiller er en enkel måte å få i seg kollagenet på. Du bør følge bruksanvisningen til tilskuddet ditt, men i utgangspunktet behøver du bare å ta pillen og svelge med væske. 

1000 mg kollagen i pilleform

GreatSkin er et produkt som inneholder hele 1000 mg kollagen, i tillegg til vitamin C som bidrar til normal kollagendannelse, som har betydning for hudens normale funksjon. Kosttilskuddet inneholder også hyaluronsyre, som har den viktige oppgaven å binde vann til kollagen og å gi huden fukt. De to skjønnhetsvitaminene biotin (B7) og riboflavin (B3) bidrar til å opprettholde normal hud.

Så hvis du liker å gjøre det enkelt, er GreatSkin den beste løsningen for huden din.

Prøv 

GREAT

SKIN 

i 60 dager

Skriv inn ditt telefonnummer

Du blir sendt videre til et bestillingsskjema forhåndsutfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer, der du leser mer om abonnementet og vilkår (1. forsendelse kr 199,- for 2mnd, deretter 796,- hver 4. mnd) Du bestiller ingenting enda.