Lær deg hudpleierutiner som en proff!

Kickstart dagen med å gi huden din det aller beste fra baderomshyllen. I denne guiden skal vi se på hudpleie lag for lag. Hvilken rolle spiller pH-verdi? Når skal du legge de ulike produktene på huden?

Og hva med kosttilskudd? Kan en liten pille booste huden din?

Gjør deg klar til å lese om alt huden din trenger, og helt til slutt gir vi deg det beste tipset for å “jukse” litt.

Les også: Hvordan reduserer jeg rynker under øynene?

Derfor er rekkefølgen så avgjørende

Baderomshyllen din er kanskje fylt opp av diverse produkter og remedier for huden din. Men det du kanskje ikke er klar over, er hvor viktig det er å gjøre unna hudpleien i riktig rekkefølge. 

Å ikke følge riktig hudpleierutine kan nemlig få konsekvenser:

 • Produktene trenger ikke inn i huden. Dette kan skje hvis du legger tynne, flytende eller vannbaserte produkter oppå tykke og oljete kremer. De tunge produktene vil legge seg som en hinne på huden og forhindre at de lettere produktene trenger inn.
 • De deaktiverer hverandre: Ettersom enkelte aktive ingredienser er ment å brukes hver for seg, kan resultatet bli at produktene deaktiverer hverandre, altså at det skjer en uønsket kjemisk reaksjon. Huden din får ikke utnyttet potensialet i hudpleieproduktene.
 • Du kan skade huden din: Hvis du ikke legger produktene i riktig rekkefølge og følger god hudpleierutine, kan du forårsake mer skade enn godt for huden. Bruker du for eksempel serum på toppen av oljer, kan det gjøre huden tørr og dehydrert, ettersom den ikke får tilgang til nok fuktighet. Derfor skal du på ingen måte legge serum over solkrem, da dette reduserer beskyttelsen og kan forårsake tidligere aldring. 

Les også: Hyaluronsyre: Nøkkelen til hydrert hud

Fire bud for god hudpleierutine 

Dette er riktig rekkefølge når du skal tillegge deg gode hudpleierutiner:

 • Fra tynnest til tykkest: Jobb deg fram til det tyngste produktet. Start med de mest vannbaserte produktene, slik som serum, toner og essenser. Etterpå legger du over tyngre og mer fuktighetbaserte produkter, slik som kremer og oljer, etterfulgt av solkrem på vår/sommeren.
 • Vannbasert før oljebasert: Olje og vann lar seg ikke blande. Olje kan forhindre vann fra å trenge inn i huden. Det betyr at du må påføre vannbaserte produkter først. La de trekke inn i huden, og påfør deretter oljebaserte produkter på toppen.
 • Lavest til høyest pH: Hvis du bruker aktive ingredienser, er det viktig å kjenne til den omtrentlige pH-verdien til produktene, og gå fra lavest til høyest. Sure produkter (pH 3,0 til 4,0) skal alltid påføres før mer nøytrale (pH 5,0 til 7,0). Du skal ikke blande lav og høy pH. Dette er viktig for at ingrediensene skal fungere optimalt.
 • Ulik pH-verdi: En utfordring kan være at noen av de tyngre, kremete produktene inneholder lavere pH-verdi enn de lettere, vannbaserte. I slike tilfeller vil det være best å påføre dem til forskjellige tider på dagen, i stedet for å risikere at ingen av produktene får trenge ordentlig inn i huden. 

Kickstart morgenen med riktig hudpleierutine

 1. Det aller første du bør gjøre når du våkner, er å gi ansiktet litt friskt, kaldt vann. For noen vil dette være nok. Men det beste er å bruke et godt rensemiddel. Dette vil fjerne gammel talg, svette og nattens døde hudceller. Du bør alltid rense huden både morgen og kveld. 

Velg et rensemiddel som ikke tørker ut huden, og som er fri for sulfater. Rens gjerne huden to ganger etter hverandre for å fjerne all smuss. 

 1. En god hudpleierutine innebærer også å eksfoliere huden. Dette vil fjerne døde hudceller og etterlate en fin glød. Du kan bruke en silikonrensebørste eller en fin skrubb som ikke sliper huden. 
 1. Etter at du har gått over huden med en fin skrubb eller silikonbørste, legger du toner på huden din. Dette vil gjøre at porene blir mindre fremtredende, og t-sonen blir mindre blank. Dessuten fjerner toner overflødig smuss, talg og olje fra hudoverflaten. En toner hjelper deg også med å holde på den rette pH-balansen i huden. 
 1. Kjemisk eksfoliering: Velg et produkt som fjerner døde hudceller i dybden. Du kan velge mellom AHA-syrer som glykolsyre eller melkesyre, eller BHA-syrer, som salisylsyre, eller en kombinasjon. Felles for dem alle er at de vil eksfoliere hudoverflaten. BHA har dessuten den ekstra fordelen at den rengjør porene. 

Men husk at AHA-syrer også gjør huden mer solfølsom, mens BHA har lysbeskyttende egenskaper og er dermed best å bruke om morgenen. 

Fin hud med gode hudpleierutiner
 1. Så var det øynene. Siden huden rundt øynene ikke har oljekjertler som holder den fuktig, bør du gi dette partiet ekstra fuktighet. Du kan bruke vanlig fuktighetskrem, men fortrinnsvis bør du velge en krem som er tilpasset for øynene, altså en øyekrem eller et øyeserum – også for å forhindre fine linjer. 
 1. Bruk et behandlingsserum. Bruk et serum som inneholder aktive ingredienser. L-askorbinsyre (den aktive formen for C-vitamin) er bra for antioksidantbeskyttelse, og for å lysne mørke flekker i huden. Du kan også vurdere niacinamid, som også er en antioksidant som behandler pigmentering, rynker, kviser og rødhet.
 2. Fuktighetsserum. Dette trinnet handler om å gi huden lett fuktighet. Se etter et serum eller essenser som inneholder fuktighetsbevarende ingredienser, slik som hyaluronsyre, glyserin og aloe vera, som trekker vann inn i huden. 

Merk at du også kan ta hyaluronsyre i tablettform. Disse vil gi masse fuktighet til huden innenfra og ut.

 1. Ikke alle trenger fuktighetskrem. Hvis du har en fet hud, kommer du langt bare med et serum, en olje eller solkrem. Se etter en fuktighetskrem som inneholder fuktighetsbevarende ingredienser, og som har lite silikon og lukt.   
 1. Ansiktsolje. Hvis du ønsker å bruke ansiktsolje, bør dette være det siste trinnet for å gi huden din fuktighet. Olje har nemlig okklusive egenskaper som gjør at de binder vann og forhindrer fuktighet fra å slippe ut. Velg en olje som har mettede eller enumettede fettsyrer. 
 1. En god solkrem. Dette er det viktigste du kan gi huden din. Solkrem sørger for å reflektere bort lyset fra huden. Solstrålene (UVA og UVB) kan føre til tidlig aldring av huden og gi pigmentflekker. Unngå for alt i verden å bli solbrent! 

Puh. Da var vi gjennom de viktigste hudpleierutinene for å gi huden glød og næring fra innerst til ytterst. Så var det sminken: 

 1. Du kan avslutte med sminke hvis du føler behov for det. Sminke kan for eksempel dekke over rødhet, mørke flekker eller misfarging. Du kan gå for en god primer under en foundation eller en tonet fuktighetskrem, før du avslutter med en concealer. Du kan også bruke en concealer alene. Et lett pulver vil holde sminken på plass gjennom hele dagen. 

Men kanskje syns du hele denne prosessen hørtes noe … arbeidskrevende ut? Vel. Det er heldigvis mulig å “jukse” litt. Hvis du velger et kosttilskudd som inneholder essensielle fuktighetsbevarende stoffer og vitaminer, vil du langt på vei gi huden din alt den trenger! 

Ren hudpleie i pilleform

GreatSkin er et produkt som inneholder hele 1000 mg kollagen, i tillegg til vitamin C som bidrar til normal kollagendannelse, som har betydning for hudens normale funksjon. Kosttilskuddet inneholder også hyaluronsyre, som har den viktige oppgaven å binde vann til kollagen og å gi huden masse fukt. De to skjønnhetsvitaminene biotin (B7) og riboflavin (B3) bidrar til å opprettholde normal hud.

Så hvis du liker å gjøre det enkelt, er GreatSkin den beste løsningen for huden din.

Prøv 

GREAT

SKIN 

i 60 dager

Skriv inn ditt telefonnummer

Du blir sendt videre til et bestillingsskjema forhåndsutfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer, der du leser mer om abonnementet og vilkår (1. forsendelse kr 199,- for 2mnd, deretter 796,- hver 4. mnd) Du bestiller ingenting enda.