Slik gir du huden vakker glød

Det kan være flere årsaker til at huden din føles matt og livløs. Her får du de aller beste tipsene for en sunn og vakker hud som kommer til å stråle innenfra og ut. 

Og det er faktisk lettere enn du tror. 

Årsaken til den grålige hudtonen er at huden din har sluttet å produsere olje. Det er nemlig oljemolekylene som får huden til å gløde. Disse molekylene trenger ned i dermis, i lærhuden, der de gir fra seg aktive stoffer. 

Når huden din mangler fukt og fett, blir resultatet tørr og livløs hud, pigmentering og kanskje til og med mørke ringer under øynene. 

Opplever du dette har nok huden din blitt neglisjert altfor lenge, men det kan du løse ganske enkelt. 

Start med et glass friskt, kaldt vann.

Unngå væsketap

Drikker du for lite vann vil du fort merke det på huden. Huden inneholder mye vann og fungerer som en barriere for væsketap. Du blir ikke direkte kvitt synlige rynker når du drikker vann, men hvis huden først har blitt dehydrert ser den mer slapp, matt og tynnere ut. 

Sørg for å ikke la huden din bli dehydrert. Drikk minst en og en halv liter vann hver dag. Dette gir kroppen din den nødvendige væskebalansen og har innvirkning på hvordan huden din vil se ut. 

Men like viktig er det hva du spiser for å ta vare på huden. 

Mat som gir glød

Du kan faktisk spise deg til bedre hud og mer glød. Og i motsatt fall melder huden din snart i fra hvis du faller for usunne kostvaner. Så hvilken matvarer skal du velge når målet er å gi huden mye glød og spenst?

Et tips er å spise mye innmat og grove kornprodukter. Da får du i deg sink som er viktig for å opprettholde en normal og sunn hud.

Andre gode kilder til vakker hud er:

  • Gulrot, aprikos, og annen gul eller oransje frukt eller grønnsaker
  • Blåbær
  • Tomat
  • Spinat og andre grønne bladgrønnsaker
  • Bønner, erter og linser
  • Fisk – særlig laks
  • Nøtter

Dessuten må du ikke glemme hudens aller beste venn, nemlig C-vitaminet. Det er alfa og omega for kroppen å få tilført vitamin C for å produsere kollagen, som igjen er viktig for hudens funksjon. 

mat som gir huden glød
Frukt og grønt gir mye glød

Limet i huden

Kollagen fungerer som limet i huden. Det er kollagen som gjør huden stram og fin. Faktisk kommer ordet fra «kólla», som betyr lim. 

Huden består av hele 75% kollagen og dette proteinet sørger for å gi huden din elastisitet og å forhindre rynker. 

Fra og med 25-årsalderen produserer kroppen din mindre og mindre kollagen og av dårligere kvalitet.

Dette gir utslag i mindre fast og smidig hud. Men du kan faktisk booste kollagenlageret ditt, og vitamin C er det viktigste du kan spise for å gjøre akkurat det. 

Vitamin C for normal kollagendannelse

Matvarer som inneholder vitamin C er spesielt gul og rød paprika. Spiser du paprika får du i deg hele fire ganger mer C enn fra en appelsin! 

Vitamin C bidrar til normal kollagendannelse, som har betydning for hudens normale funksjon.

Får du ikke i deg nok av dette supervitaminet, bør du vurdere å få i deg vitamin C via et trygt kosttilskudd.

Vitamin B2: Glød-vitaminet!

Glem ikke vitamin B2, også kjent som riboflavin, da dette spiller en ekstremt viktig rolle for å opprettholde en sunn hud.

Vitamin B2 (riboflavin) bidrar til å opprettholde normal hud.

Du bør spise mer av:

  • Sopp
  • Mandler
  • Spinat

Ikke dropp hudpleien

Pass på at du sørger for å innarbeide gode hudpleievaner: 

Rens, peel og gi huden din masse fuktighet! 

For eksempel er det viktig å rense huden hver kveld før du legger deg for å fjerne makeup, solkrem, forurensning og talg på huden. I det hele tatt fjerne alt huden har samlet opp i løpet av en lang dag. 

Viktigst av alt er at du ikke legger deg uten å fjerne makeupen fra morgenen først. Gammel makeup vil trekke inn i huden, tette porene, føre til urenheter og kan gjøre huden grå. 

Både menn og kvinner bør rense ansiktet, siden det er ansiktet som er mest utsatt for talg, fett og forurensning. 

Tips: Velg en rensemelk, rensegele eller et renseskum som er tilpasset din hudtype og hudtilstand. 

En god peeling vil eksfoliere huden og fjerne døde hudceller. 

Glød innenfra og ut – unikt kosttilskudd 

GreatSkin inneholder hele 1000 mg kollagen, i tillegg til vitamin C som bidrar til normal kollagendannelse, som har betydning for hudens normale funksjon. Kosttilskuddet inneholder også 10 mg hyaluronsyre, som har den viktige oppgaven å binde vann til kollagen og å gi huden masse fukt. De to skjønnhetsvitaminene biotin (B7) og riboflavin (B3) bidrar til å opprettholde normal hud.

Gi kroppen bare sunne og naturlige næringsstoffer og prøv GreatSkin i dag!

Prøv 

GREAT

SKIN 

i 60 dager

Skriv inn ditt telefonnummer

Du blir sendt videre til et bestillingsskjema forhåndsutfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer, der du leser mer om abonnementet og vilkår (1. forsendelse kr 199,- for 2mnd, deretter 796,- hver 4. mnd) Du bestiller ingenting enda.