Hyaluronsyre: Nøkkelen til hydrert hud

Hyaluronsyre er en fuktighetsgivende ingrediens som sørger for å holde huden din fast og hydrert. Se på molekylet som selve nøkkelen til en hud med masse fuktighet. Og hyaluronsyre er faktisk noe kroppen din produserer naturlig helt selv!

Ikke la ordet “syre” lure deg. Det er nemlig ganske magisk:

Dette gelelignende vannholdige molekylet har egenskaper som gjør at det kan binde opptil 1000 ganger vekten vann i hudcellene. For å holde på fuktighet, bør du derfor gi huden din mengder av hyaluronsyre ved siden av de øvrige skjønnhetsrutinene dine. 

Les også: Alt det du lurer på om kollagen

Hyaluronsyre smører huden 

Hyaluronsyre forekommer naturlig i hud, øyne og ledd. Dens primære funksjon er å binde opp vann i celler, holde øynene fuktige og leddene smurt. 

Faktisk så er hyaluronsyre ikke bare brukt i kommersiell skjønnhetsindustri, men også medisinsk i øyedråper og injeksjoner. 

Vitenskapelige studier har vist at hyaluronsyre bidrar til å forbedre hudfuktigheten og produksjonen av kollagen, bekjempe frie radikaler og å opprettholde hudens elastisitet. 

Men hvis kroppen vår allerede produserer hyaluronsyre, hvorfor tilføre mer av det?

Viktig når vi blir eldre

Vel, den gjennomsnittlige menneskekroppen inneholder omtrent 15 mg hyaluronsyre. Men en tredjedel av dette forsvinner og syntetiserer i løpet av dagen. Mens en ung hud kan holde på mye vann, tømmes imidlertid store deler av hyaluronsyre-lageret i huden når vi blir eldre. 

Det gjør huden tørr, rynkete og tynnere. 

Mennesker mellom 19 og 47 år har i snitt dobbelt så mye hyaluronsyre i huden som dem i 50-60-årene. Når vi når 70-årene, faller mengden enda mer, noe som gjør hyaluronsyre-tilskudd så viktig hvis vi vil beholde huden fuktig og myk. 

Les også: Slik gir du huden vakker glød

Vil vi ha mer, er det derfor mange som velger anti-aldringsprodukter som inneholder hyaluronsyre. 

Når du tilfører dette stoffet til huden din, fungerer hyaluronsyre som en svamp ved å trekke til seg fuktighet på hudoverflaten. Det gir en spenstig og fast hud. 

I plastikkirurgien injiseres gjerne hyaluronsyre direkte inn i huden for å fylle opp sunkne hudpartier. Men du trenger slettes ikke injeksjoner for å høste fordelene.

Kosttilskudd som inneholder hyaluronsyre kan gi mykere, jevnere og mer hydrert hud. 

Hva er hyaluronsyre?
Illustrasjonen viser hvordan mengden hyaluronsyre faller fra 35-årsalderen

Regelmessig bruk

For å oppnå det optimale resultatet bør du tilføre hyaluronsyre regelmessig. 

Hyaluronsyre gir ikke bare huden masse fuktighet, det er også med på å revitalisere hudens ytre overflatelag, slik at huden ser og føles mykere, glattere og med mer glød. Dette er også positivt for å forhindre synligheten av fine linjer og rynker.

Hva med hyaluronsyre-tilskudd? Kan det gi synlige resultater?

En voksende mengde forskningsartikler sier ja! 

Det viser seg nemlig at oralt inntak av hyaluronsyre har gunstig effekt på de nedre hudlagene, som igjen har innvirkning på hudens synlige overflate, nemlig overhuden epidermis. 

Mengder på 120-150 mg per dag har vist seg å øke hudens fuktighet, hjelpe med å transportere næringsstoffer i huden, forbedre elastisiteten og jevne ut rynkedannelse. GreatSkin inneholder 10 mg hyaluronsyre.

Beskytt huden din 

For å bevare mengden hyaluronsyre i huden, bør du tidlig begynne å beskytte huden din så tidlig som mulig. En god solfaktor vil for eksempel beskytte mot UV-stråler som kan forårsake tidlig aldring på hudens overflate.

Ideelt sett bør du begynne å ta vare på huden din fra du er tenåring. Anti-aldringsprosessen i huden begynner å avta allerede tidlig i 20-årene, og oksidativt stress fra solen og andre kilder kan også gi tidlig aldring. 

  • Bruk solkrem: Solstrålene kan skade huden din og etterlate mørke flekker, rynker og fine linjer i ansiktet. Bruk solfaktor fra SPF 30 og oppover for å beskytte huden din. 
  • Gå for naturlige ingredienser: Hold deg unna skjønnhetsprodukter som ikke hjelper huden din, slik som sterke kjemikalier. Bruk naturlige ingredienser, gjerne noe som inneholder vitamin C, da vitamin C bidrar til å opprettholde normal kollagendannelse i huden. 
  • Gi huden fukt: Bruk en god fuktighetskrem både morgen og kveld. Det vil gi huden din masse fukt og beskytte mot irritasjon og uttørring. 
  • Spis fortrinnsvis et kosttilskudd som inneholder viktige vitaminer og hyaluronsyre for huden din. 

Hyaluronsyre som tilskudd 

GreatSkin er et produkt som inneholder 10 mg hyaluronsyre i tillegg til 1000 mg kollagen, og 200 mg vitamin C som bidrar til normal kollagendannelse, som har betydning for hudens normale funksjon. Kosttilskuddet inneholder også de to skjønnhetsvitaminene biotin (B7) og riboflavin (B3) bidrar til å opprettholde normal hud.

Prøv 

GREAT

SKIN 

i 60 dager

Skriv inn ditt telefonnummer

Du blir sendt videre til et bestillingsskjema forhåndsutfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer, der du leser mer om abonnementet og vilkår (1. forsendelse kr 199,- for 2mnd, deretter 796,- hver 4. mnd) Du bestiller ingenting enda.